Meditacija z šamanskim bobnom

»Ritmični utrip bobna vas poveže s sabo, svojim bistvom, revitalizira in globoko sprosti.«

Šamanski boben velja za enega najstarejših instrumentov, ki so ga uporabljala starodavna ljudstva na vseh kontinentih. Na prve bobne naj bi igrali že 20 – 30.000 let nazaj, najstarejši še ohranjeni bobni pa izvirajo iz neolitika, to je 6.000 let pred našim štetjem.

Glasba je del nas, ima velik vpliv na naše počutje in zabavo. Šamansko bobnanje ni glasba za vsak dan, je orodje, ki nam pomaga pri sprostitvi, vzpostavljanju ravnovesja in vnaša harmonijo.

Šamani pravijo, da obstaja le 2 vzroka za vse naše težave: ali je nečesa premalo ali pa je nečesa preveč.

Živimo v času razuma, včasih pa to ni dovolj. Takrat naj bi poslušali svoje telo, notranji glas. Pri tem nam pomaga boben. Poveže nas z energijo Zemlje, z našo  prastaro energijo izvora in nam tako pomaga, da se jo zavemo

Raziskovalec Schumann je izmeril frekvenco Zemlje, ki meri  približno 7.83 Hz. To odgovarja theta stanju zavesti, ki ga dosežemo s hitrimi udarci – tempo igranja bobna je namreč od 160 do 200 udarcev na minuto. Šamanski boben oddaja theta valove, s čimer prodre globoko v podzavest. Med bobnanjem se nam lahko tako pokažejo pozabljeni spomini, slike, vonji ali občutki iz preteklosti ali se nam osvetli naša pot v prihodnost.
Poleg tega theta valovi uravnavajo levo in desno polovico možganov.


Dokazano boben zmanjšuje stres, izboljša imunski sistem, poveže nas z sabo in z drugimi.

Bobnanje ima blagodejne učinke na osebe vseh starosti in običajno traja 40 minut ali več.

 

Prosim za predhodne prijave prijave na delavnico mail: ,  delavnica bo potekala v petek 22.02.2019 od 17,30 ure do 19,30, prisotnih je lahko največ 10 oseb, cena delavnice je 43 evrov. S seboj prinesite ležalko, odejo in blazino za pod glavo.

Comments are closed.