Kristali za vsak dan

Kristale vsi več ali manj poznamo. Največ smo jih uporabljali v obliki nakita,. Ja, tudi dragoceni kamni so kristali, recimo: diamant, rubin, smaragd, kamena strela, … Prevzela me je njihova lepota in moč njihovega delovanja. Nastali so globoko v zemlji, nekateri so stari več kot 450 milijonov let, rasli so zelo počasi, nekako tako kot kapniki v Postojnski jami. Primerjava je zaradi lažje predstave.

     Minerali so del nežive narave in sestavni del Zemljine skorje. majo enotno kemično sestavo in značilno kristalno zgradbo. Nastajajo pri različnih geoloških procesih. Večina  mineralov je kristaliziranih, kar pomeni da so sestavni deli razporejeni prostorsko, periodično po načelih prostorske mreže.        

 

Beseda kristal izhaja iz grške besede krystallos, ki pomeni led. Vse civilizacije poznajo kristale, njihovo lepoto in zdravilno moč. Plemstvo je od nekdaj oboževalo kristale, z njimi so okrasili svoje meče, krone, šamani so jih uporabljali v zdravilne namene.

Poleg tega, da nekateri kristali vibrirajo identično z določenimi organi v telesu, pa vplivajo tudi na nas čustveno, na zavedni in nezavedni ravni. Pri iskanju zakonitosti o vplivu posameznih vrst kristalov na naša čustvena, mentalna in duhovna stanja, vzemimo za izhodišče enega temeljnih kozmičnih zakonov, zapisanega na smaragdni plošči Hermesa Trismegistosa, ki pravi: “Kakor spodaj, tako tudi zgoraj.”

Kristalov je raznoraznih vrst in oblik, zato sem spoznanje in uporabo kristalov razdelila na več vrst.

Na prvi delavnici se bomo naučili in spoznali:

  • Nekatere kristale in njihovo zgradbo
  • Uporaba kristalov pri vsakodnevnih težavah
  • Čiščenje kristalov in skrb zanje

 

Prosim za predhodne prijave prijave na delavnico mail: ,  delavnica bo potekala v petek 15.02.2019 od 17.300 ure do 20,30, prisotnih je lahko največ 10 oseb, cena delavnice je 43 evrov. Za ves potreben material bo poskrbljeno.

Comments are closed.